Sweet Memoir of Me and Family

By: Azimah Abu Sujak

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Sunday, 16-Mar-2008 13:27 Email | Share | | Bookmark
Genting Highland Trip - 15 March 2008

dah siap tengah tunggu kakak
tak sabar-sabar nak pegi
muka kakak yang tak ceria
View all 30 photos...
Assalamualaikum,



Last minute, Abg Adi sms ajak pegi Genting Highland. Balik hari, kebetulan memang tak ada plan so carry on je lah. Izzati pun demam dah kebah.

Tapi pagi Sabtu tue batuk Izzati teruk sangat. Aku dah nak kansel dah pegi, tapi sebab dah janji ngan Izzati dia pun dah melalak-lalak nak pegi jugak. Terpaksa la pegi lagipun kita orang kene angkut anak sedara lagi 4 orang sebab mak ayah dia dah tak dapat pegi. Aku keluar rumah lebih kurang dlm pukul 8 lebih la lepas Izzati muntah aper seme ambik anak-anak Angah jumpa dia orang kat BP Gombak tue tup tap tup tap bertolak dari situ dalam 9.30 lebih la jugak.



Izzati bila jumpa Kakak Eisya dia nampak suka la, tapi bila dah sampai atas cuaca pagi semalam memang sejuk giler. Aku pun tak sangka sejuk cam gitu sungguhpun dah pakai sweater, Izzati dok mengaduh gak sejuk. Kesian pulak aku tengok dia, Abie belikan sarung tangan nak kurangkan sejuk. Iskandar alhamdulillah sepanjang masa tak buat perangai. Sengih jek dia sepanjang masa. Mujur sangat-sangat. Kakak dia je lah yang merengek kesejukan. Silih ganti la stroller tue kejap kakak kejap adik. Tapi most of the time kakak la duduk memang nampak sangat dia tak enjoy badan still tak sihat lagik. Rasa badan tak demam agaknyer sebab batuk dan sejuk tue buat dia rasa tak selesa. Sweater Abie jadi mangsa utk selimutkan dia. Abie kene tahankan rasa sejuk kat atas tue.

Aku pulak dalam perjalanan balik boleh mabuk pulak...huhuhuhuhu...tak penah-penah mabuk dalam kereta tetiba haku boleh mabuk....Iskandar masuk kereta terus lena. Aku pun pejam la mata nak hilangkan mabuk tue, Alhamdulillah la tak muntah. Memang menahan diri. Perjalanan dari rumah kakak aku ke rumah aku yang biasanya ambik masa sekejap aku rasa laaaaama sangat. Balik rumah lebih kurang dalam pukul 11 malam. Memang sakan betul la kat Genting tue, anak-anak sedara aku memang enjoy sangat. Itupun tak cukup korum ada lagi satu family tak ikut. Kalau tak memang lagi double best.

Sampai rumah ganti kan baju kakak baju adik, aku tak terus landing jek pala dah start berat...perut dah sebu gilerr apersal ntah aku pun tak tau.... Izzati aku bagi makan ubat demam terus suruh dia tido. Adik main kejap pastue tido aku memang tak pk aper tido gak lepas anak-anak tido. Abie layan bola.

Bangun pagi satu badan aku sakit....



Wednesday, 12-Mar-2008 05:22 Email | Share | | Bookmark
Trip to Cambodia Pnom Pnenh - 7hb - 10 March 2008

makan di mac
Izzati dalam flight
leka main toys mac'd
View all 35 photos...
Assalamualaikum....




Kali ni aku dengan Angah dengan Izzati pegi Cambodia pulak..Pnom Pnehn... betoi ka eja..entah...malas nak cek aci tak? Ekekeke.... Tak dapat nak mengundi sebab kita orang dah booking awal-awal lagik. Pastu tarikh mengundi baru keluar. Rasa ralat jugak tak dapat mengundi tapi apakandaya duit dah keluar awal2....Naik pulak Air Asia.....nak kensel kang sesia jek....

Tak banyak gambar yang haku ambik..... banyak gambar Izzati la pun... gambar aku pun banyak kat kamera orang. Kali ni punya trip sama la ngan Trip Bandung haritue. Rombongan cikgu cikgi.... sebab dah penah jumpa dan penah jenjalan bersama, ramai yang aku da kenal so tak adala malu-malu sangat..... cikgu cikgu yang haku join nie pun kepala ting tong gak memasing....

Izzati kat sana.... excited memula naik kapalterbang...tapi lelama standard la budak kecik..boring... pergi berjalan pun satu jam pertama jek okey masuk jam kedua dah start merengek dah...nak susu la..nak tido la..menangis la..nak itu la nak ini la..sampaikan mak dia pun boleh naik hangin dibuatnya..... tapi bagusnyer dia la penghibur cikgu-cikgu kat situ... mulut kemain kelateh lagik.... peramah pun kemain lagik.... mummy dia tengok je lah.... ramai betul mak mak dia kat situ..tak reti malu sukati dia jek nak ikut saper....tapi tempat orang kan aku make sure dia dengan aku la...

Best ker pnom pnenh tue..... aku rasa kalau aku pegi sorang2 best kot..shopping tak ingat dunia..muahahaha..tapi sebabkan pegi ngan Izzati limited edisen la stok shopping haku... kat situ dia orang urusniaga memang guna us dollar la.....duit depa riel tue susah beno nak jumpa dan aku pun tak tukar langsung duit depa..... ahaks..ini dah cam blog pulak..... nanti aku citer panjang kat blog haku yer....

For the time being enjoy the picture.........






Thursday, 31-Jan-2008 02:50 Email | Share | | Bookmark
Family Day - Citra Club Malaysia -26 Jan - 27 Jan 2008

membelek enjin
kaum ibu melepak dan berborak
antara citra yang hadir
View all 16 photos...



Assalamualaikum,

Last weekend, geng-geng CCM buat family day kat PD. Biasalah Abie ajak la join sekali...why not sekali sekala kan lagipun PD jek tak ada la jauh mana kalau pi Cherating ker, Pulau Pinang ker harus gak la pk dua tiga empat lima kali sebab perjalanan jauh lagipun masa suntuk jek dua hari je pun kan.

Masa pergi PD tue nak jadik citer.... sampai kat R&R Seremban bateri kita kita orang lak boleh kong...adoi laaaaaaa....sib baik ada kawan2 yang lain bawak jumper....selamat la jugak perjalanan...tapi on the way ker PD tue haku ngan anak-anak kepanasan ler... Iskandar dok panas2 tue sedap gak la dia tidor dalam carseat.... bila berenti jek haku jadik tukang kipas.....

Anyhow...these are a few picture yang di ambil masa Family Day tue...ada banyak...tapi amik a few je lah yer.... mana yang penting2 jek..... ekekekekekeke.... lupa nak habaq..kat PD la Iskandar first time kenal air kolam...seronok betul mamat kecik tue berendam...tak cukup2..bila bawak keluar jek melalak......

Anyway...enjoy....


updated 5/2/2007

haritue nak masukkan gambo banyak..tergendala..gara2 server down..hari nie baru berpeluang upload balik......ada lagi gambo2 nyer....silakan....




Friday, 4-Jan-2008 05:19 Email | Share | | Bookmark
HAPPY NEW YEAR AT ALAMANDA PUTRAJAYA

izzati tolong amikkan gambo
muslimah sejati
turn iskandar lak...
View all 10 photos...
Cuti tahun baru aritue tak ada la pegi memana pun....izzati sibuk merengek ajak pegi jalan-jalan..end up kita orang pegi yang dekat je ler... Alamanda...jadi ler kan..buat ilang boring Izzati....






Thursday, 3-Jan-2008 09:32 Email | Share | | Bookmark
Mummy's Cooking

Salam......

First time nak belajar baking-baking nie kan..... itupun dapat hadiah sempena enibeseri aritue...selepas jek jek Abie..dapat la haku sebijik oven....

first try guna oven...haku buat instant puff...gambar kurang clear.... guna camera phone....
hanguishhhhh....ekekekekeke



pastue aku try buat muffin pulak....... kira okey ler kan...ada la rupa..sungguhpun cacat di sana sini....ekekekeke



dan ini pulak all time favourite..sebab mudah dan senang...tak yah nak bakar2 pun..masak ataih dapur jek..... kek batik...


proses pencairan butter....


setelah di masukkan koko dan milo...


setelah dimasukkan biskut merry...


wallah..kek batik sudah siap...errrr gambo potong tak ada.......tak sempat nak amik dah selamat kene ngap ngan anak2 sedara...... buat kek nie pun sebab ari ahad aritue adik beradik balik ghumah.......

pasni nak buat aper pulak yerrrr....


[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net